Royal Palace of Amsterdam


_MG_3736

Da jeg var i Amsterdam dro vi innom konge palasset i square, og fyyy som det var fint. Det var så stort, fint og utrolig spennende å se hvordan det var å bo der på den tiden, men også å få et ca innblikk på hvordan de rikeste av de rikeste levde. 

_MG_3696

De hadde gjort omvisningen i palasset på en veldig modernisert måte. Det var stop punkter i hvert rom der man ved inngangen fikk noe som lignet veldig mye på fjernkontroll, som hadde blitt erstatningen for en tour guide. Det eneste du trengte å gjøre var å peke 'fjernkontrollen' mot den sorte sirkelen på skiltet, også begynte en mann å prate om hva det rommet var og historier rundt det. Man kunne justere volum og stoppe mannen hvis han ble for irriterende, noe som var veldig praktisk, for det kan man nemlig ikke gjøre hvis det var en person som stod og pratet om noe som ikke interesserte deg.   

_MG_3703

Veldig mange av rommene hadde veldig dårlig belysning så beklager for at bildene ser litt skurrete ut, men samtidig så føler jeg at belysningen ga bildene en følelse av intimitet noe som er helt motsatt av hva det egentlig var i hvert av rommene. 

_MG_3699

Alle rommene og gangene hadde minimalt med møblering noe som gjorde det veldig upersonlig, men så var det da veldig mange av lampene og lysekronene som talte mer for hvem som faktisk bodde her og hvilken klasse de hadde. I tillegg til det, så var det en veldig sterk farge tema; de store gjeste rommene bestod av kalde og lyse farger, inkludert store vinduer og hvite glass fliser.   

_MG_3694

Rommene var dekortert og møblert i en mye varmere tone, og der fargene for det meste bestod av rød som da symboliserer makt. 

_MG_3691

Alle rommene var dekortert med diverse malerier av enten mennene på hester, eller kvinner som stilte seg opp fine og klare for å bli malt . 

_MG_3690

_MG_3697

_MG_3689

Gulvet i rommet (hvis jeg husker riktig) som ble brukt til å holde fester og store middager hadde da disse ''globusene' i forskjellige varianter. Noen av dem var av verdens kartet, det andre var av europa osv. 

_MG_3685

_MG_3676

I hver korridor hadde de forskjellige former av skulpturer. Var mange forskjellige skulpturer, der stop punktene ikke nevner noe om betydningen bak alle de forskjellige skulpturene noe som ga muligheten for egen tolkning, noe som etter min mening gjorde det hele så mye mer spennende. 

_MG_3670

Hvis du noen gang er i Amsterdam, så anbefaler jeg så absolutt å sette av typ 2-3 timer og ta en tur innom palasset. Det var en kjempe fin opplevelse og så absolutt innholdsrikt, og hehe en veldig fin variasjon fra alle shopping gatene som omringet palasset. 

_MG_3669

Har du vært i det palasset før? 

 

Becca Alexandra

21.02.2017 kl.20:27

Så herlig! Fine bilder! Ser veldig vakkert ut der <3 Har ikke vært der før, men jeg har vært i Amsterdam før da :D

Skriv en ny kommentar


hits