Cornelia Diamond Hotel Part 1

Siden hotellet er gud så himmla stort så må bilder komme i flere deler 

_MG_4897 _MG_4899 _MG_4902 _MG_4929 _MG_4931 _MG_4932 _MG_4934 _MG_4938 _MG_4939

Who needs day dreaming when you're already living it

Jeg kan virkelig ikke forklare hvor deilig de siste dagene har vært! Har vært her i tre dager, og allikevel føles det som om jeg har vært her i flere dager (på en helt utrolig god måte!!!). Jeg er for en gangsskyld avslappet av alt fra bassenget, stranda, atmosfæren og ikke for å glemme spaet. 

_MG_4879

Det er seriøst så deilig og magisk å være her at jeg ikke vil hjem til virkeligheten og jobb. Er heldigvis noen dager til, men fortsatt, trenger ikke å drømme meg bort til paradiset og varmen når jeg endelig er her og lever det! 

_MG_4880

 

Hva gjør du på denne flotte dagen? 

 

A sight of beauty

Ladies and gentlemen, I present to you: my beautiful friend, Hanna

_MG_5080

_MG_5100   

Hanna

_MG_5091

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Day 1 in Paradise

_MG_4811

Da har jeg og Hanna endelig kommet frem til Tyrkia og fy søren dere! Da vi ankom til hotellet, måtte vi si navnet ved porten før vi kunne komme inn til selve området, etter det var en fortsatt en liten kjøre tur før vi endelig kom frem til hotellet. Vi ble tatt i mot med store smil og to herrer to bærte inn koffertene for oss. 

_MG_4820

Mens vi stod i resepsjonen og sjekket inn, fikk vi to champagnes i tillegg til rabatt til spaen! Fant da også ut at siden det er all incusive, så er absolutt ALT av alkohol som ikke er blitt importert, GRATIS i tillegg til alt av mat!! Å guuuud, snakk om paradis! 

_MG_4832

Rommet vi fikk er i 6 etasje med utrolig fin utsikt over landskapet (kommer bilder senere, var litt mørkt ute når vi ankom) og fy søren for et fint rom dere!!  

_MG_4834

Detaljer av rommet kommer i et innlegg senere!

_MG_4841

Utsikten fra en av 6(!!!!!!!!) barene på hotellet 

_MG_4851

4 etasje er da satt av til kun og da mener jeg kun matsalen der det er buffé fra mange forskjellige nasjonaliteter. Vi pratet faktisk om det under middagen i går, variasjonen mellom alle de forskjellige nasjonalitetene er overraskende bra og til en veeldig god standard! Var til og med to svære separate border for kun desert! 

_MG_4870

Utsikten fra gangen

G0020446

Tok oss en liten kveldstur for å utforske litt, og fikk tatt en ordentlig titt på alle bassengene, og fyyy dere, jeg tuller ikke - vi var sjukt skeptiske ang hotellet fordi bilder har en tendens til å lyve litt, men det her så ut som bildene om ikke bedre! 

G0030449 G0060453

 

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM OG BLOGLOVIN FOR Å FÅ MED DERE NÅR JEG LEGGER UT INNLEGG PÅ BLOGGEN OG FINE SNAPSHOTS! 

 

A trip to paradise = Booked

Da har jeg og godeste Hanna bestilt en 7 dagers tur til Belek i Tyrkia på en allinclusive golf & spa resort. 


Hotellet heter Cornelia Golf & spa resort, der det er 6 forskjellige bassenger, 6 sklier, alle måltidene gratis (bufée) ++++++ mer. 

Hvor nyyyyydelig ser ikke det her ut? 

Gjett om jeg skal ta masse masse masse bilder og så absolutt oppdatere dere og ikke minst instagram!! 

Fy steike, 9 Juli kunne ikke ha kommet fortere! 


Are you jelous or are you jelous?

 

Royal Palace of Amsterdam

_MG_3736

Da jeg var i Amsterdam dro vi innom konge palasset i square, og fyyy som det var fint. Det var så stort, fint og utrolig spennende å se hvordan det var å bo der på den tiden, men også å få et ca innblikk på hvordan de rikeste av de rikeste levde. 

_MG_3696

De hadde gjort omvisningen i palasset på en veldig modernisert måte. Det var stop punkter i hvert rom der man ved inngangen fikk noe som lignet veldig mye på fjernkontroll, som hadde blitt erstatningen for en tour guide. Det eneste du trengte å gjøre var å peke 'fjernkontrollen' mot den sorte sirkelen på skiltet, også begynte en mann å prate om hva det rommet var og historier rundt det. Man kunne justere volum og stoppe mannen hvis han ble for irriterende, noe som var veldig praktisk, for det kan man nemlig ikke gjøre hvis det var en person som stod og pratet om noe som ikke interesserte deg.   

_MG_3703

Veldig mange av rommene hadde veldig dårlig belysning så beklager for at bildene ser litt skurrete ut, men samtidig så føler jeg at belysningen ga bildene en følelse av intimitet noe som er helt motsatt av hva det egentlig var i hvert av rommene. 

_MG_3699

Alle rommene og gangene hadde minimalt med møblering noe som gjorde det veldig upersonlig, men så var det da veldig mange av lampene og lysekronene som talte mer for hvem som faktisk bodde her og hvilken klasse de hadde. I tillegg til det, så var det en veldig sterk farge tema; de store gjeste rommene bestod av kalde og lyse farger, inkludert store vinduer og hvite glass fliser.   

_MG_3694

Rommene var dekortert og møblert i en mye varmere tone, og der fargene for det meste bestod av rød som da symboliserer makt. 

_MG_3691

Alle rommene var dekortert med diverse malerier av enten mennene på hester, eller kvinner som stilte seg opp fine og klare for å bli malt . 

_MG_3690

_MG_3697

_MG_3689

Gulvet i rommet (hvis jeg husker riktig) som ble brukt til å holde fester og store middager hadde da disse ''globusene' i forskjellige varianter. Noen av dem var av verdens kartet, det andre var av europa osv. 

_MG_3685

_MG_3676

I hver korridor hadde de forskjellige former av skulpturer. Var mange forskjellige skulpturer, der stop punktene ikke nevner noe om betydningen bak alle de forskjellige skulpturene noe som ga muligheten for egen tolkning, noe som etter min mening gjorde det hele så mye mer spennende. 

_MG_3670

Hvis du noen gang er i Amsterdam, så anbefaler jeg så absolutt å sette av typ 2-3 timer og ta en tur innom palasset. Det var en kjempe fin opplevelse og så absolutt innholdsrikt, og hehe en veldig fin variasjon fra alle shopping gatene som omringet palasset. 

_MG_3669

Har du vært i det palasset før? 

 

Science Center NEMO

En av de første tingene jeg så når jeg ankom Amsterdam var en stor grønn båt som så ut som om den skulle synke. Det vekte da en god del nysgjerrighet og oppmerksomhet i meg, så i det jeg la fra meg tingene mine og ble spurt hva jeg ville gjøre først, kom det kjapt fra meg ''den synkende båten''. 

_MG_3528

Det er da et vitenskapelig museum for barn og som du sikkert har skjønt, heter det Science Center NEMO. Dessverre så tenkte jeg ikke å ta bilde av den sånn helhetsmessig eller gå inn, jeg var for ivrig til å klatre opp til topps av båten og egentlig bare undersøke den. Så smart som jeg er, glemte jeg jo helt at jeg har høydeskrekk så tok litt tid å komme seg opp og egentlig ned. Bra Tuva! Smaaaart!

_MG_3529

I bussen på vei bort trodde jeg at båten hadde to trapper på hver side som gikk opp, og der det var hull i midten for bilene til å kjøre (er tunell under båten), men neida, viste seg til at det kun var en trapp. Og jo nærmere toppen vi kom, jo mer tulla vi og sa at porten lignet på gateway to heaven. Utsikten var helt utrolig fra bunnen til toppen, og skal sies at være hjalp veldig mye. Var perfekt overskyet der alle fargene virket myke og naturlige, og med noen solstråler som trengte seg gjennom sprekker av skyene. 

_MG_3540

Dessverre så vet jeg ikke hvordan det var inni selve båten for hadde vært veldig spennende å skulle vite hva som faktisk er i det museumet, men på toppen så var det i hvert fall en cafe som var veldig søt og koselig.  

_MG_3547

Så absolutt anbefalt å ta en titt innom neste gang du er i Amsterdam. Utsikten fra kafeen var kjempe fin, og slik som hele Amsterdam så var det en avslappet atmosfære med god lukt av kaffe og mat. 

_MG_3553

 

Kunne du tenkt deg å ta en tur til det museumet her?

 

Welcome to the Dam

_MG_3464

Tydeligvis så tok jeg med meg det sure britiske været med meg bort til Amsterdam, for mens jeg var her borte så var det FAKTISK sol nede i sure Colchester. 

_MG_3466

Dro på en liten helgetur til Amsterdam for å besøke en venn som jeg ikke har sett på et halvt år(!!!). Var så koselig å se han igjen, og var ubeskrivelig deilig å komme seg bort litt og hehe fått litt pause. 

_MG_3470

Første dagen (bildene i dette innlegget her) ble da brukt til å utforske egentlig. Vi gikk rundt sentrum Amsterdam og besøkte en båt som er blitt gjort om til et vitenskapsmuseum (bilder kommer i et eget innlegg)

_MG_3486

For de som lurer så tok jeg fly til Eindhoven istedenfor Amsterdam og deretter buss til Amsterdam, fordi det var 1000 kr (!!!) billigere til og med med bussbillettene, så hvis noen har lyst til å dra på en liten getawaytrip to the Amster så anbefales det virkelig å bestille til Eindhoven istedenfor. 

_MG_3497

Ellers så har jeg helt glemt hvor nyyydelig Amsterdam er. Det er så uutrolig fint der, og menneskene er så absolutt like herlige. Og var overraskende greie med meg i bakgården deres hengende med hodet oppi en potte for å ta bilder... hehe .... Everything to get the right picture, right? 

_MG_3502

_MG_3506

_MG_3511

_MG_3518

 

Har du vært i Amsterdam?

 

A few of my babe moments

Hva kan jeg si, L.A får ut den babe siden ved en! 

_MG_2020

_MG_2018

_MG_2133

_MG_2129

_MG_2124

Tycks?

Møtte Jessica FREAKING Lowndes!

Her om dagen var jeg inne på Sephora, snudde meg og gjett om ikke Jessica Lowndes fra 90210 stod bak meg. Gjett om jeg ble starstrucked! Hun var så pen og så hyggelig, og på toppen av det, la ut bildet på instagram og sånn seriøst, to min senere likte hun bildet mitt!!!

Los Angeles

Da er vi i Los Angeles, eller har egentlig vært her i to dager allerede, men har vært noe fra morgen til kveld og i det vi kommer oss hjem og faktisk får hvilt litt så er vi rett og slett helt døde. Er ikke før nå jeg faktisk har fått litt rutine og ja, vet hvordan ting skal være så da var det endelig tid å blogge! Er så sjukt mye som har skjedd i løpet av de siste dagene. I går var rett og slett helt mad, mad I'll tell yah. Var alt i fra at jeg ble spurt i å være med i en av reklamene som ble spilt inn her, noen få til mange frierier fra fremmede menn til spørsmål om trekant med meg og Shirley. 

Skal til Santa Monica beach nå (you jelly??) nå, så legger ut litt bilder når jeg kommer tilbake i kveld. 

_MG_2014

Litt bilder fra bungalowen 

_MG_2018

Litta shoot i hagen da

_MG_2020 _MG_2029

_MG_2032

_MG_2041

Alt skal dokumenteres 

_MG_2048

Today's breakfast 

Local time: 10.58 

Har du vært i L.A før?

A distant memory part 2

Når dere leser dette innlegget nå, så sitter jeg på flyet til selveste L.A. Telefonen, kamera og data er med og gjett hvem som også har kjøpt GoPro så gjett om det skal bli mye filming og bilder som skal bli tatt! Skal prøve å lage en film ut av alle klippene som tas under hele oppholdet. Skal være der i 11 dager og er sjukt mye som skal sees og oppleves så dere kan gjette hvor mye som skal bli dokumentert! 

_MG_1929

_MG_1916

_MG_1913

_MG_1908

Preikestolen 

_MG_1893

Preikestolen "2

_MG_1884

Preikestolen "3

_MG_1813

_MG_1957

_MG_1956

Gaustatoppen dere! Der kan man se 1/6 av Norge, sånn i tilfelle noen av dere ikke visste det

_MG_1852

_MG_1799

_MG_1866

Det bildet her er ett av mine favoritt bilder under hele turen. Klarer ikke å sette fingeren på hva det er med det, kanskje den dystre undertonen eller at det er preg av mystikk i det, usikker, men et eller annet er det som bare gjør at den har en spesiell plass i hjertet mitt 

On our way to Hellesylt, part two

_MG_1634

Å fy søren som jeg vil tilbake på tur! Savner absolutt alt ved den turen og skulle gjerne dratt på en sånn tur til. Bare meg, kamera, musikk, fin utsikt og godt selskap! 

_MG_1732

_MG_1710

_MG_1706

_MG_1704

_MG_1683

_MG_1681

Hva syns du om bildene?

Hvor har du lyst til å være akkurat nå?

Roadtrip around Norway, first stop: Geiranger

For ikke så lenge siden fikk jeg besøk fra en fra England, og siden han ikke hadde vært i Norge før tok jeg noen dager fri fra jobben for så å kunne utforske og vise hva Norge har å by på. Første stopp var da Geiranger, eller Hellesylt siden det pøsregna og hehe ikke tale på om jeg betaler 450kr for å ta en ferje, for så å se enda mer regn. Ah ah, no. Sorry, but no. 

_MG_1573

Hellesylt var et utrolig søt og koselig tettsted. Selvom det pøsregna og vi dessverre ikke fikk muligheten til å virkelig se hvor fint det er i Hellesylt og ei Geiranger Fjorden, så føler jeg fortsatt at vi fikk et lite glimt av det, og det det var mer enn vakkert nok. 

_MG_1585

Føler at det er så lett å glemme å sette pris på hva vi har i Norge av natur og hvor vakkert det er fordi vi er så opptatt av å oppdage alle andre land, men fy for et land vi har dere! Nå har jeg da fått sett veldig begrenset med landskap på den lille turen vår siden det var såpass kort tid, men fy flate når jeg ser tilbake på bildene nå, take me back to all that beauty!! 

_MG_1738

Her har vi da min lille roadtrip buddy som mest sannsynlig sitter og kritiserer hvor mye han misliker musikksmaken min. Da er det vel ekstra koselig at jeg lagde en spilleliste på spotifyen hans med godt over 100 sanger. Oi da, hehe, han får da vel kose seg med litt sånn kul Hannah Montana musikk. 

_MG_1628

Okei, dere! Jeg har sånn seriøst for mange bilder fra turen til Hellesylt. Vurderer sterkt å lage et part 2 innlegg der jeg legger ut flere bilder. Ja? Ja? Ja? 

_MG_1629

_MG_1640  _MG_1701

_MG_1717

_MG_1733 Dette er noen av bildene dere har i vente av turen, so stay tuned for more! and belive it or not, it's not gonna come a month from now! 

_MG_1668

Har du vært i Geiranger/Hellesylt før? 

 

Palma De Mallorca - Dag 2

I går var så absolutt den mest innholdsrike dagen på både godt og vondt. Jeg og Shirley var da så som sagt matforgiftet, men vi ble bedre utover dagen og valgte da å gå ut. Det var veldig surrete å komme frem til Grabbarna Grus Beach Club siden det tydeligvis er to? En Grabbarna Grus og en Grabbarna Grus Beach Club, men uasnett, det som gjorde at hele turen snudde seg helt på hodet og fikk en ordenltig nedtur, er da at tre av oss har blitt frastjålet telefonene, bankkort og penger. Og det verste var at da vi fant ut at noen hadde tatt tingene, så lurte jeg på hvordan jeg skulle fortsette å holde på flammene på snapchat. Tragisk. 

Vet du om de fortsatt har snapchat appen på mac? 

England: Out and about

Okei, så planen var at jeg skulle blogge hver dag under oppholdet mitt i England, men siden internetten på begge hotellene var helt forferdelig ustabilde så ble det dessverre ikke noe av. Var heller ikke lett å blogge når vi kom veldig sent hjem og skulle deretter opp to timer senere for å spise frokost, og så å dra ut rett etter. Hvorfor jeg ikke har blogget noe denne uken nå som jeg er hjemme? Vel, jeg kan vel svare det spørsmålet med å si at jeg fortsatt ikke har pakket ut og har utsattet det så mye som mulig, prøver nok å overbevise meg selv om at det fortsatt er ferie og at jeg ikke trenger å stå opp tidlig på morran for så og sitte på skolen i syv timer. Lenge leve procrastinating sier nå jeg. 

Men uansett, jeg har bestemt meg for å fortsette å skrive om turen helt til dere og jeg også, blir lei og forhåpentligvis så har jeg kommet inn i bloggmodus igjen. For det som er greia er at jeg liker å blogge, men jeg orker ikke å blogge (???). Gir det noe mening? Nei, absolutt ikke, men det er slik det er dessverre. Søren ta latskapen.  

Det var en dag der vi fortsatt var i Bournemouth der jeg stod opp litt ekstra tidlig for å kunne ta en tur med kameraet mitt. Bournemouth er en helt fantastisk søt liten by med mye å by på. Siden det var relativt tidlig så var det ikke så veldlig mange mennesker å se, men helt ærlig så er det sånn jeg foretrekker det. Merker veldig fort at man får blikk her og der når man skal ta frem kameraet sitt og ta bilde av små ting som for dem ikke virker interessant å ta bilde av, men som for meg helt sikkert virker som det mest interessante i hele verden. 

Mens jeg gikk så jeg en mann som kom ut av en butikk. Det mest naturlige for meg var å se bort og unngå øyekontakt, (hvorfor? jo, det er et godt spørsmål, kanskje det har noe med det fakktumet at jeg bort i Norge.. Kanskje? jeg vet ikke.) men noe i meg bare ville være litt eventyrlyst og prøve noe nytt så jeg så opp og det som skjedde deretter var virkelig ikke noe som jeg hadde forventet. Han smilte til meg og sa ''Good morning''. Jeg vet det høres veldig lite ut, at en fremmed smiler til deg tidlig på morningen og faktisk ser tilbake på deg og sier god morgen, men det var nok til å få meg i tre ganger så mye bedre humør og gjorde dagen mine mye bedre! Små ting i hverdagen kan være med å spre glede! Spre glede og smil til hverandre, til og med om du ikke har noen fortenner!! SMIL!

Fikk også beskjed om at jeg får russeklærne mine iløpet av neste uke!!! GLEDER MEG!! 

Er du også treg med å pakke ut? 

Når var det sist du smilte til en fremmed på gaten? 

England: Day 1 of 7

On the way to the airport

Neimen, ser man det! Jeg har faktisk en blogg, sjokkerende. Uansett på samme tid i fjor var jeg i England og i år var heller ingen unntak. Akkurat nå sitter jeg på hotellerommet vårt i Bournmouth sammen med to andre jenter og hører på musikk, snackser på nøtter og frukt. Partying hard eller hva? 

Bournmouth

Vi skal være i England i en uke, tre dager i bournemouth og fire dager i London. 

_MG_9804

I går var første dagen her i Bournmouth. Etter vi la fra oss tingene på hotellet dro vi ned til stranda og kan jeg bare si fyyy søren, det var så immari fint! Ord kan ikke beskrive utsikten jeg så. 

_MG_9805

Jeg tok så mange bilder at jeg vurderer å lage et innlegg med bare bilder fra bournemouth kysten, så hvis dere er interessert i det så si i fra ♥

_MG_9807

_MG_9808

_MG_9811

_MG_9812

_MG_9817

_MG_9819

Naomi ♥

_MG_9821Sofie ♥

_MG_9826

_MG_9828

_MG_9910

Vi så også fifty shades og grey i går og det var noe av de mest kleineste to timene i hele mitt liv. Når jeg spør Naomi og Sofie, den første reaksjonen jeg får av dem er et sukk, den var rett og slett ikke bra og i tillegg til det så var den super klein og bare nei. Det var ikke verdt pengene i det hele tatt. Sofie sa at dere kanskje heller burde streame den hvis dere vil se den, men at det fortsatt ikke er verdt det.  

Har du vært i Bournemouth før? 

Har du lyst til å se flere bilder fra Bournemouth kysten?

Vietnam: Let's go to the beach

IMG_9447

I løpet av de 13 dagene jeg og mamma har vært i Vietnam har vi vært i flere strender enn jeg kan huske jeg noen gang har vært før i Vietnam, dratt til mange forskjellige templer og sett mange fine ting og møtt mange fine mennesker. 

IMG_9449

IMG_9509

Vi bestemte oss for å dra en liten tur innom et tempel på vei til stranda og ble møtt med en kort liten bønn etterfulgt av Vietnamesiske bananer som er små og veldig søte. Norske grønngule bananer, som jeg savner deg. 

Han her var en av munkene som jobbet der og var super snill. Ikke nok med det, han hadde også et av de søteste og herligste smilene jeg noen gang har sett. 

IMG_9516

IMG_9520

Ååå, hengekøyer. Kan virkelig ikke telle hvor mange ganger jeg har sovnet på en hengekøye i løpet av turen min. Det er så deilig å ligge der mens solen skinner, øynene er igjen og alt du hører er bølgene fra stranden. 

IMG_9530

Vi dro til et av de fineste strendene jeg noen gang har vært på. Vannet var krystallklart og sanden var myk og velkommende, og VELDIG varm. Har fått en veldig markert skille og har helt klart å bestemme meg hva jeg syns om det. Hadde en bikini hvor man måtte knyte stroppene bak nakken så nå har jeg en veldig markert skille der, hmmm ... 

IMG_9538

IMG_9567

Har du vært og badet hittil?

Vietnam: Halong Bay Del 2

Her kommer del 2 av Halong bay. Det ble endel bilder så jeg håper dere liker dem!! IMG_9313

Her lå vi og solte oss og mens vi gjorde det fikk vi forfriskninger servert til oss, og med forfriskninger mener jeg mango og vannmelon. 

IMG_9267

IMG_9222

Her er noen bilder fra inne i grotten. 

IMG_9226

IMG_9230

IMG_9234

IMG_9252

IMG_9253

IMG_9255

Smil til kamera mamma!

IMG_9264

IMG_9286

IMG_9323

IMG_9324

IMG_9327

IMG_9361

Da solen var på vei ned. Åå, det var utrolig nydelig å se på. Jeg og jentene som var på båten valgte å gå opp og ligge i solsengene etter middag den siste kvelden for å se på stjernene. Det var kjempe koselig og man kunne se mange stjerner. Det var verken for kaldt eller for varmt. Luften var varm, men så var det itt vind som blåste og gjorde det helt perfekt. 

IMG_9372

IMG_9376

Vietnam: Halong Bay Del 1

IMG_9161

Da har jeg og mamma nå sjekket inn på et hotell i Da Nang og endelig så har jeg internett igjen. Som jeg sa i forrige innlegg så dro jeg og mamma til Halong Bay og gudameg var det vakkert. Det var fine bilder fra stedet på google, og det fikk meg til å tenke at det kanskje ikke var like fint i virkeligheten siden de vanligvis pleier å redigere bildene for å gjøre det penere og mer attraktivt for turister, men så feil kan man ta. Det var så mye penere i virkeligheten og hvis jeg må beskrive hele turen med ett ord så haddet det vært; Wow. 

IMG_9167

Vi sov på en søt båt hvor all mat var inkludert og det eneste man skulle betale for var drikke. Det var tre etasjer, 1 etasje var lugarer og inngang, andre etasje var lugarer og spiserom, og tredje etasje var solsenger. Båten var kjempefin og veldig rent også!

IMG_9168

Aktivitetene på turen som var inkludert med i prisen var kayaking, gå inn i grottene for å lære mer om historien til øyene, svømming i det nydelige og herlige vannet, og dra på 'museeum' hvor du får det hvordan ekte perler blir til.  

IMG_9189

Selvskapet vi valgte å reise med heter Majestic Cruise og den anbefaler jeg på det sterkeste for de som har planer om å reise til Halong Bay eller i det hele tatt til Vietnam. Maten var super god, og servisen skal man ikke klage på heller. 

IMG_9170

Svett og nydelig ... Er ikke så brun altså, heh! Det var bare veldig dårlig lysforhold akkurat ved doen. 

IMG_9187

Jeg er lit redd for at jeg ikke har klart å gi rettferdighet til hvordan det virkelig så ut i virkeligheten gjennom bildene mine, men jeg har gjort mitt beste! Vannet er heller ikke blått, men grønt. Litt usikker på hvorfor vannet er så blått på noen av bildene, men hvis dere blar nedover så er det noen bilder hvor vannet er grønt og det var sllik det så ut. 

IMG_9191

IMG_9199

IMG_9205

IMG_9210

IMG_9211

IMG_9215

Her er utsikten fra toppen av en av grottene vi gikk inn i. 

Hva syns du?

Har du lyst til å se bildene fra del 2?

Vietnam

IMG_8856

I det siste så har det vært mye surr med internetten hos kusinen min så jeg ikke hatt muligheten til å oppdatere dere. Jeg tenkte derfor å fortelle om det som har hendt hittil med noen bilder som jeg har tatt så langt. 

IMG_8870

1. Jeg og mamma har akkurat kommet til Hanoi og drar videre til Halong Bay (søk det opp på google) i morgen.  2. Jeg har godtatt det faktumet at alle mygger foretrekker mitt blod fremfor alle de andre som jeg sover i samme rom med. Jeg har minst 15 myggstikk spredd over hele kroppen og mamma har null. 

IMG_8877

3. Vietnamesere liker å stirre på deg når du sitter i shorts på en moped. 4. Jeg har alltid visst at jeg har vært dårlig med navn, men nå er det bare latterlig. Jeg surrer og blander navnene til kusinene og fettene mine at det er pinlig. 

IMG_8887

5. Jeg har klart å være så uheldig å brenne meg på motoren til mopeden at jeg nå kommer til å få et fint brennmerke på leggen. Nå har i jeg alle fall en bevis på at jeg er en 'ekte' vietnameser og det får meg til å virke litt tøffere. Synes nå i hvert fall jeg. 

IMG_8899

6. Vietnam er et såpass fattig land at det ikke er mange hjem som har fått laptoper eller i det hele tatt har stasjonære pc-er hjemme hos seg at internett kafer/rom/sted (?) fortsatt er i bruk og er ganske så populært. 

IMG_8907

7. 4 norske kroner tilsvarer 20.000 dong(vietnamesiske kroner). En røykpakke her borte koster 10.000 dong som tilsvarer 2 kroner. Jeg har nå litt lyst til å kjøpe haugevis på haugevis med røykpakker og ta dem med bort til norge og selge dem til norsk pris og bli rik. 

IMG_8938

8. Tok meg en tur i parken her om dagen og må si at jeg aldri har følt meg mer forever alone. Det er så og si bare kjærestepar som drar til parken, utenom de eldre som trener taichi eller andre som trener på apparatene. Det er også en liten park hvor førsteklassingene har undervisning ute og det er alltid en liten gutt som gjemmer seg for lærene så han kan sitte ved maten og spise. 

IMG_8941

9. Det er mange fine bygninger her og jeg absolutt elsker templene. 10. Jeg føler alltid at jeg kommer til å dø når jeg skal krysse veien fordi det så og si ikke er noe trafikkregler og veiene er alltid fulle av mopeder som tuter og piper og prøver å komme seg frem så fort som mulig. 

IMG_8962

10. Jeg savner vannet i Norge. 

IMG_8971

11. Jeg har fått mange komplimenter av familien og av fremmede folk. Tydeilgvis så har jeg vokst veldig mye i løpet av 4 år (men tro meg, jeg er fortsatt ganske lav), jeg har tydeligvis hvite tenner og jeg har fin hud.  

IMG_9001

12. Alle kusinene mine og fetterne mine har vokst og blitt eldre noe som av en eller annen grunn er veldig rart for meg. Inne i hodet mitt er de fortsatt like små og like gamle som de var for 4 år siden, men i virkeligheten er de store nok til å kjøre mopeder og tydeligvis store nok til å ha en facebook profil og legge meg til som venn. 

IMG_9003

IMG_9042

13. Det er første gangen jeg og mamma er i Hanoi, og siden det er et veldig ukjent og nytt sted for meg så er jeg av en eller annen grunn redd for at en fremmed person ut av det blå skal begynne å kjefte på meg... Hmmm ... Rart ... 

IMG_9065

14. Familien vår er spredd utover Saigon(storby) og Ben Tre(utenfor byen) så vi har reist frem og tilbake mellom de to byene i buss med mange høylytte voksne og småunger som griner. 15. Vi kom i regnperioden så det regner veldig mye her borte, litt for mye kanskje. Nevnte jeg også at det lyner hver eneste gang det regner og at jeg absolutt ikke klarer lyn. Lyn og torden skremmer meg. 

IMG_9098

16. Kusinen som jeg har mange rare minner med fra da vi var små. Vi og en til hadde blant annen en 'brilliant' idé om at vi ville dusje sammen da vi var mindre og at vi alle skulle klatre opp i en stor kasse som vi hadde vann oppi. Det var veldig klaustrofobisk og ikke like så morsomt som vi hadde tenkt. 

IMG_9101

17. Vi tok en ferge her om dagen og av en eller annen grunn så var jeg veldig redd for at det skulle være slanger i vannet, så mens kusinene mine hadde bena i vannet holdt jeg meg langt frekk fra vennet som mulig. 

IMG_9114

18. Vietnam har den værste dubbingen jeg noen gang har vært borti. Disney Channel har foreksempel bare en dame som gjør voice over og det høres helt forferdelig ut. 19. Det har variert mellom 30 og 40 grader her borte, og tydeligvis så har jeg og mamma vært heldige, for for noen uker siden varierte det fra 40-50 nærmere 60 grader. 

IMG_9145

20. Og til slutt så er Vietnam 5 timer foran Norge så klokken er nå 22:36 og jeg burde legge meg for jeg må opp tidlig i morgen for å spise frokost før vi tar bussen til Halong Bay. 

Jeg håper dere fortsatt har en fin dag videre hvor enn dere nå befinner dere! 

England: Camden Market

Her kommer da siste innlegget mitt fra England. Håper dere har likt bildene også håper jeg at dere fortsatt har en fin kveld.IMG_6838

IMG_6833

IMG_6824

IMG_6822

IMG_6789

IMG_6788

IMG_6787

IMG_6923

IMG_6911

IMG_6910

IMG_6905

Har du vært på Camden market før?

England: Brit Awards 2014

IMG_6741Mens jeg var i Englnd var jeg heldig nok til at Brit Awards skulle holdes samme uke som jeg skulle være der, så jeg og Sofie kjøpte billetter og kan mildt sagt si at vi var spente. 

IMG_6744Noen ivrige fans som venter ved den rødeløperen på kjendisene som skulle komme.

IMG_6756

IMG_6772Det var mangemangemange flotte artister som sang, men det som tok helt av var når selveste Beyoné var på scenen. Kan så og si at alle i rommet ble starstrucked. 

IMG_6774

IMG_6776Et annet høydepunkt var absolutt Arctic Monkeys sin siste tale. Alle var mildt sagt fulle og Alex sin tale, hah helt utrolig bra!! Hvis dere ikke har hørt talen enda, søk den opp på youtube. Anbefales!

IMG_6778

Så du på Brit Awards i år?


England: Londons Gater DEL 2

IMG_6680

IMG_6679

IMG_6678

IMG_6676

IMG_6673

IMG_6672

IMG_6735

IMG_6736

IMG_6901

Hva syns du om bildene? 

Har du lyst til å se flere bilder fra England?

England: Londons Gater DEL 1

IMG_6653For noen få dager siden kom jeg hjem fra England etter mange timer med delayed fly på flyplassen etterfulgt av nærmest én times venting på flyet før vi faktisk kom oss avgårde og opp til skyene.  IMG_6654  IMG_6668På mange måter er det deilig å være tilbake hjemme, men på andre måter lengter jeg tilbake til gatene, folkene og stemningen. IMG_6666Husker veldig godt da jeg endelig kom meg ut av flyplassen og ventet på toget hvor redd, men stamtidig hvor spent jeg var. Jeg tok nemlig flyet til London helt alene og det samme med å ta toget til Victoria. Hele tiden hadde jeg et utrolig dumt glis rundt munnen som jeg virkelig ikke kunne bli kvitt. Så sikkert utrolig dum og teit ut, men jeg brydde meg ikke. Jeg var endelig i London og jeg skulle nyte hvert eneste øyeblikk, og ingen kunne ta det fra meg.  IMG_6660  IMG_6658Jeg hadde mange planer og mange ting jeg skulle rekke mens jeg var i England. En av de tingene var å smake på makroner, men 1 pund per stykke er ganske dyrt. De som var i frysedisken var nokså billigere, men man vil jo heller smake på ferske makroner når man skal smake på dem for første gang, så dessverre ble det null makroner på meg for denne gang.  IMG_6657  IMG_6656I løpet av mine knappe 4 dager i London har mye hendt, alt eller kanskje ikke alt, men det meste kommer på bloggen og jeg kan virkelig ikke glede meg mer til å fortelle dere det som har hendt og på sett og vis gjenoppleve de gode opplevelsene om igjen.IMG_6674

Gleder du deg til flere innlegg fra England?

Hva er det du liker best med å reise?


London, England

I litt over ett år nå, har jeg og Sofie hatt planer om å dra på Londonweekend sammen hvor vi går helt amokk med shopping og bare koser oss skikkelig på jentetur, og høydepunktet av alt-  uten voksne. Endelig har tiden kommet! Jeg skal dra til London i Vinterferien og være der 4 dager. Gleder meg SÅ mye!!!

Har vært i England en gang før, og det var i 2010 eller 2011. Da dro jeg med mamma, og dessverre fikk vi ikke sett noe særlig mye. Jeg må virkelig si at det var min feil. For å si det sånn, du ville ikke dratt på ferie med meg på den tiden. Jeg fikk angst bare tanken på å gå meg vill, selvom jeg FAKTISK har veldig bra retningssans. Det resulterte da til at jeg bare ville være på hotellrommet og gjemme meg i sengen. Det var bare da mamma ''truet'' med å ikke ta med meg på ferie en gang til hvis jeg ikke fikk ræva vekk fra sengen og ut døra. Heldigvis er jeg ikke sånn lenger, i en så stor grad hvert fall. Jeg får jo fortsatt litt angst, men det er ikke et like stort hinder for meg nå slik som det en gang var. *Klapp* *Klapp* for det!

//bildene er hentet fra weheartit//

Litt over 4 uker til nå!!!!!!!! 

Hva skal du i vinterferien?

Black & White

Oh, jeg har så lyst til å bare dra tilbake til begynnelsen av sommerferien og bare nyte friheten og ikke begynne på skolen igjen. Jeg har så lyst til å kjenne det varme vannet på bena og den varme sanden mellom tærne. Det nyklippede gresset som kiler under fotplaten og alle de nydelige blomstene som gir gresset mer lilv og farge. Ta meg tilbake til begynnelsen av sommerferien!! Syns du sommerferien har gått fort?

TUMBLR

Follow me; Tuvah.tumblr.com   Hva er din tumblr?

120813

I det siste har jeg vært helt utmattet etter jobb noe som er grunnen til mitt lille bloggfravær. Jeg har jobbet sjukt mye og lenge, og når jeg kommer hjem er det dessverre mer fristende å sitte på tumblr enn å blogge.

Men i dag skjønner dere, i dag har jeg fri noe som vil si at jeg kan slappe av og svare på alle de fine kommentarene deres! Dere aner virkelig ikke hvor deilig det er å vite at jeg ikke jobber i dag, det er helt ubeskrivelig herlig. Hvis de plutselig ringer meg nå og ber meg jobbe, da, da skal jeg gjemme meg under sengen min og jeg vet ikke, skru av mobilen?

Vil dere høre noe morsomt? I forrige måned, altså Juli, jobbet jeg bare to ganger og jeg fikk lønna for den måneden i dag. Jeg tjente 1235 kr på to dager og jeg aner ikke hvor mange timer, det er helt sjukt! Dessverre gikk litt av de vekk da jeg gikk innom bikbok og så en kåpe som jeg bare måtte kjøpe. Okei, så det var ikke morsomt eller det var nok sikkert ikke morsomt i det hele tatt, men nå vet dere det!Nå tror jeg at jeg har forlatt rommet mitt lenge nok og kommer nok sikkert ikke til å forlate den før jeg skal jobbe igjen, som dessverre er i morgen, jaja tjener jo penger på det! Forresten, det var noen som lurte på hvor skoene mine fra forrige innlegg var fra, og de er fra en eller annen butikk som jeg ikke husker navn på i Praha. 

Hva har alle dere slappfisker gjort på denne fine dagen da?

PostcardFor ikke så lenge siden kom jeg hjem og så endelig navnet mitt i blant alle de koselige og fine regningene til mamma og gjett om jeg ble glad! Ikke så ofte jeg får noe i posten og når jeg får det blir jeg super glad og enda bedre ble det da jeg fikk dette nydelige og koselige postkortet fra en som heter Unni

Blir du ogdå glad når du ser ditt navn blant posten? (Utenom hvis det er regning da såklart, men det er ikke noe galt i å like regninger altså..)

We've got a lot of catching up to do

Ja, da tok jeg meg en liten bloggpause uten å tenke over det, men det positive er at jeg nå har noe å fortelle om! Tulla, dersom dere har lyst til å høre om hvordan dagen min på jobb eller hvordan jeg har latet meg i sengen er det ikke noe å fortelle om. Det mest spennende må nok ha vært da jeg fikk posten min fra nelly og endte opp med å returnere den tilbake. 

Men ellers, i dag dro jeg meg ut av den varme sengen min og møtte Hanna, som jeg FAKTISK ikke har møtt på flere uker- noe som er helst sykt til å være meg og henne.

Vi dro til en søt liten café ved bislett og rett og slett pratet om alt som har hendt med oss i sommerferien. Jeg husker dessverre ikke hva cafeen heter, men den er på det hjørnet etter barnepasseren. Etter litt snakking bestemt vi oss helt spontant at vi ville dra på kino og se After Earth, og vi hadde tretti minutter på oss, men ikke at vi stresset eller no. 

Da vi kom, var det bare ett par i kinosalen ellers så var den helt tom. Vi bestemte oss da for å ta en komfor sofa hver og må si at det var veldig deilig å ligge på sofaen og se på en Will Smith film på stor skjerm.

Vi ble helt til rulleteksten var over og litt lengre, rett og slett helt til vi  ble kastet ut. Vi tok mange bilder og tok finefine bilder av skyggefingrene våres på skjermen. Lyst til å fortelle om dagen din?

Praha; The kingdom

frwbgnrkeEBLÆÆÆ, jeg skulle ha møtt søsteren min og faren min i byen for 7 min siden og her er jeg fortsatt i pysjamas og ikke kledd i det hele tatt ... Jaaaa, så her kommer det da noen bilder fra utsikte til slottet i PrahaHva syns du om bildene?

The big big blue

Jeg kom på at jeg fortsatt har så mange bilder fra Praha som jeg gjerne vil vise dere, og absolutt utsikten fra slottet, det var utrolig nydelig og ikke for å glemme slottsparken!Har du vært i Praha før?
Praha - Wedding Pictures

Var ett kjempe søtt par som tok bryllups bilder mens vi var i Praha og som turisten jeg er måtte jeg jo så klart ta bilder av dem, og ikke for å glemme de nydelige ballongene og parret da så klart, heh. 

Jeg har forresten bursdag i morra!! Hadde helt glemt det før mamma tok det opp i dag morges, hah. 
Likte hvordan dette bildet ble. Prøvde en ny ''tenkikk'' kan man vel si og syns det ble drit kult! Likte du bildene?

Colorful ballons and a wedding dress

Var et kjempe søtt par som skulle ta bryllupsbildene sine foran Astonomical Clock. Alle sammen ble bare '' OOOOHHH, we have to take a picture!!!!'' så alle sammen samlet seg rundt og tok bilder. Ble til og med dyttet litt tilbake av noen av turistene siden de ble så ivrige, bitte lille meg endte da opp med å stå helt bakerst på tærna og ta bilder. Har noen flere bilder av det søte parret her, vil dere se?

Prague

Her kommer noen bilder som jeg har tatt rundt om kring i Praha iløpet av i går og i dag. 

Det er så mye å se og så mye å ta bilder av at det er så vanskelig å få alle bildene inn på ett innlegg for det er så mye jeg vil vise dere, men får vel bare lage flere innlegg når jeg kommer hjem. Kanskje til og med litt tips og noen anbefalinger?Har fått med meg en del poser her fra så hvis dere vil ha innkjøp så er det bare å skrike ut! 

Watcha think?

Stikkord:

Praha, Dag 3 - Gamle Byen, Part 2

Her komer da resten av bildene fra gamle byen + en liten historie som hendte med meg. For de som lurer så er disse bildene fra etter man har gått over charles bridge og opp over mot alle butikkene.

Okei, så historien. Mamma var sulten og ville spise på en asian resturant, men for å komme inn til resturanten må man forbi en turist-souvinir-sjappe og inn en trang gang. 

Etter mamma hadde bestilt maten sin og satt behagelig på stolen med ipaden sin ville jeg gå til turist-souvinir-sjappa og kjøpe meg noe som jeg kan ta med hjem. Jeg kom inn og to av ansattene begynte å snakke sammen mens de så på meg, og med så mener jeg stirre. 

Etter noen få minutter begynte de å spørre meg mange spørsmål som hvor jeg er fra, hvor gammel jeg er, hvor lenge jeg skal være på ferie og ja dere skjønner. Jeg svarte på spørsmålene og vendte med en gang oppmerksomheten min mot tingene i butikken og fortsatte å gruble over hva jeg skulle kjøpe, hvor de ansatte nok en gang begynte å snakke sammen og stirre på meg og smile et veldig kreepy smil. Nei, denne historien er ikke ekkel hvis det er det du tror. 

Jeg endte da opp med å kjøpe en kopp og dro tilbake til restauranten til mamma. Noen få minutter senere kommer han ene ansatte inn for å spørre om jeg ville gå ut med han. Det var seriøst en av de mest ukomfortable situasjonene jeg noen gang har vært i. Han var rundt slutten av tjue åra eller kanskje begynnelsen av tretti åra og spurte meg ut, hemm ... 


Jeg visste ikke hva jeg skulle si så jeg begynte å stamma og bare '' ehmm, hnsk, w-wh-what?''. Jeg ville ikke akkurat si nei fordi da følte jeg meg slem, men samtidig ville jeg virkelig ikke gå ut med han, han var skummel og feldig freeky som kom inn i restauranten for å lete etter meg og spørre meg ut. Sa nei altså, hvis noen av dere lurte, men huff a meg, det verste var jo når vi skulle forlate restauranten og måtte forbi han. Kan vel prøve å føle meg bedre ved å si at han sikkert spør alle jentene han ser og ikke bare meg!!

Praha, Dag 3 - Gamle Byen, Part 1

Vi tok en tur til gamle byen i dag. Det var kjempefint der og veldig mye å se så derfor har jeg valgt å dele det opp i to deler. 

Over der har vi Charles Bridge med mange, mange, mange turister og med mye spennende som skjer over hele broen. Da vi kom litt innover Gamle Byen føltes det ikke som om vi var i Praha, men heller litt mer i Roma blandings med Frankrike, men jeg skal ikke klage!!Mye livlig musikk og underholdning med god mat ved siden av. Bodene var fulle av crepe(franske pannekaker), oliven, ost, vin and you name it. Det luktet godt fra begynnelsen av veien til enden av veien og det var masse livlig musikk hele veien. 

En liten jente som var litt fasinert av kameraet mitt tror jeg, eller så var det av meg fordi jeg gikk rundt og gliste som en idiot. Praha er fulle med sånne koselige og søte og trange veier mellom bygninge. 

Likte du del uno?

Gleder du deg til å se bildene i del to?

Praha, Dag 2

Dagen startet med litt søtsaker til frokost. Croisant her er helt forferdelig billig, det er helt sykt og dessverre ikke bra, er nemlig en croisant elsker. På supermarkedet koster det 12 tjekkiske kroner som vil si 4 norske freakings kroner bare for en!!

Var en tur innom M.A.C butikken og fikk masse hjelp av en super flink ansatt som var livlig, hyggelig og ikke for å glemme super søt!

Praha er en super fin og en koselig by med mye spennende og herlige ting som skjer rundt hvert hjørne.Syns at dette var en såpass bra idè at den til og med kommer på bloggen, whoooach, tulla, men ja super god i de! Meningen er at du kan skrive hva enn du vil på disse blokkene uansett om det er navnet ditt, en hilsen, hva du ønsker og drømmer om eller til og med favoritt fotballaget ditt. Det er også lov å vise frem sin flotte og kunseriske side!

Super mange fine bygninger med mange fine tårn og statuer.


Digger hun dama! Vi skulle ta bilder også bare går hun helt random forbi og ville være med hun også! Trodde jeg var den eneste som sneik meg med på turistbilder, men flott å vite at det også er andre som er like rare som meg!!! :-D Ble også linket av en Benedicte så trykk på navnet for å ta en liten titt hvis du vil. 

Hva har du gjort i dag da?

Praha, Dag 1 - Arrival

Da har vi endelig ankommet Praha og jeg må virkelig si at det er en flott by! I dag har bare gått ut på å utforske bitte litt her og der, og vi var egentlig helt gåen i det vi kom frem til hotellet, men fikk tatt litt bilder fra den lille turen vår rundt om kring i nærheten av hotellet.

Fikk kjøpt meg to herlige bøker på flyplassen og denne herlige boken her var 1/2 av innkjøpet. Tror virkelig ikke at en flytur har gått raskere enn det den gjorde nå. Også har vi kjære Praha da! Vi bor litt utenfor den nye delen av Praha så det er ikke akkurat langt i fra shoppingen og jeg må bare si at jeg gleder meg masse til å shoppe, men før det skal det bli mange lange turer rundt om kring i Praha by. 

Det er visse stunder hvor jeg savner kameraet mitt noe sykt, og denne stunden er en av de stundene. Joda, er super fornøyd og glad for at jeg i det hele tatt får lov til å låne et kamera og i hvert fall et speilrefleks kamera imens kameraet mitt er på rep, men jeg bare savner å ta bildr med 50 mm objektivet, hvordan kameraet føles i hånden min og resultatet er dessverre ikke det samme lengre ... 

FLERE TURISTER!!

Camilla og Mommy

En av selgerne i matbodeneHar du vært i Praha før?

Ready, Steady, GOO!!

Nå er jeg pakket og klar, og ENDELIG er det min tur til å reise og ta mange, mange, mange bilder! Har ikke vært i Praha før, men har hørt at det er billig der så gleder meg masse til shopping!!!

Snakkes naar jeg har kommet frem og ha fortsatt en fin dag!

Summerferie planer

Om akkurat 32 dager er det sommerferie, det er helt utrolig! Var ikke så lenge siden jeg talte ned dagene som lå på 90 og nå er det en måned igjen! En måned til null skole, lekser og masete lærere, men der i mot ferie med sol, bading, lating og masse høy musikk og sommerklær. LOVE IT! Alle sommerplanene er ikke helt bestemt enda, men hittil har jeg om mamma planer om å dra til Praha i en uke. Har ikke vært der før, så hvis noen av dere har vært der så anbefal meg gjerne noen super fine steder!

Og der etter skal vi til Paris. Elsker Paris! Var der så mye da jeg var mindre, men dessverre er det en ganske så god stund siden jeg har vært der nå, men nå mine kjære venner, jeg og min elskede skal bli united once again. 

La ville de l'amour

Hva er dine planer for sommerferien?

Sommerferie!

Om 80 dager er det sommerferie! GUUUUD, som jeg gleder meg. Gleder meg masse til null skole, sol, varme, stranda og ferie! Er egentlig litt lei meg for at påskeferien har gått så fort, og at det er allerede tilbake til skolen i morgen, men jeg klarer meg for når påskeferien er over betyr det at somerferie er den neste ferien! SOMMERFERIE!♥

🍍 🇳🇴 🍍 🇬🇧 🍍

Tuva

kATEGORIER


Velkommen til diverse kategorier, din stalker. Hvis du er en nysgjerrig person slik som jeg er, så håper jeg du liker og har tid til alle de andre kategoriene jeg har her på bloggen. Nå som du er så godt i gang med stalkingen kan du vel like godt ta en titt innom alle mine sosiale medier!

kATEGORIER


aRKIV
hits