Bye bye fairytale

_MG_3612

Er det noe jeg drømmer om nå så er det å vandre nedover gatene i Amsterdam eller liggende på en strand i 30 pluss grader. Absolutt elsker vinteren og sommeren, men overgangen fra vinteren til vår og spesielt de våte dagene er ikke min kopp te for å si det sånn. 

_MG_3439

Har vært så innmari sur vind her i England i dag at det er latterlig. Har faktisk kommet til et punkt hvor jeg har mistet tellingen på hvor mange ganger Doris har vært på nippen til å blåse meg bort. Skal jo sies at det ikke hjelper når jeg og hun ene venninnen min satt og søkte opp reise destinasjoner og (såklart) endte opp med å se på fiji og bora bora.  

_MG_3595

Sitter da nå her på biblioteket, omringet av godteri (det er vel veien for å holde studie motivasjonen oppe er det ikke det?) og enda mer omringet av det gråe været. Og hurra for sterke og motvillige Doris som akkurat rivde av taket på et av husene her i Colchester town! 

 

Hvordan er været der du er nå?

Har du også en vane med å drømme deg bort når det sure været er på plass?

 

Royal Palace of Amsterdam

_MG_3736

Da jeg var i Amsterdam dro vi innom konge palasset i square, og fyyy som det var fint. Det var så stort, fint og utrolig spennende å se hvordan det var å bo der på den tiden, men også å få et ca innblikk på hvordan de rikeste av de rikeste levde. 

_MG_3696

De hadde gjort omvisningen i palasset på en veldig modernisert måte. Det var stop punkter i hvert rom der man ved inngangen fikk noe som lignet veldig mye på fjernkontroll, som hadde blitt erstatningen for en tour guide. Det eneste du trengte å gjøre var å peke 'fjernkontrollen' mot den sorte sirkelen på skiltet, også begynte en mann å prate om hva det rommet var og historier rundt det. Man kunne justere volum og stoppe mannen hvis han ble for irriterende, noe som var veldig praktisk, for det kan man nemlig ikke gjøre hvis det var en person som stod og pratet om noe som ikke interesserte deg.   

_MG_3703

Veldig mange av rommene hadde veldig dårlig belysning så beklager for at bildene ser litt skurrete ut, men samtidig så føler jeg at belysningen ga bildene en følelse av intimitet noe som er helt motsatt av hva det egentlig var i hvert av rommene. 

_MG_3699

Alle rommene og gangene hadde minimalt med møblering noe som gjorde det veldig upersonlig, men så var det da veldig mange av lampene og lysekronene som talte mer for hvem som faktisk bodde her og hvilken klasse de hadde. I tillegg til det, så var det en veldig sterk farge tema; de store gjeste rommene bestod av kalde og lyse farger, inkludert store vinduer og hvite glass fliser.   

_MG_3694

Rommene var dekortert og møblert i en mye varmere tone, og der fargene for det meste bestod av rød som da symboliserer makt. 

_MG_3691

Alle rommene var dekortert med diverse malerier av enten mennene på hester, eller kvinner som stilte seg opp fine og klare for å bli malt . 

_MG_3690

_MG_3697

_MG_3689

Gulvet i rommet (hvis jeg husker riktig) som ble brukt til å holde fester og store middager hadde da disse ''globusene' i forskjellige varianter. Noen av dem var av verdens kartet, det andre var av europa osv. 

_MG_3685

_MG_3676

I hver korridor hadde de forskjellige former av skulpturer. Var mange forskjellige skulpturer, der stop punktene ikke nevner noe om betydningen bak alle de forskjellige skulpturene noe som ga muligheten for egen tolkning, noe som etter min mening gjorde det hele så mye mer spennende. 

_MG_3670

Hvis du noen gang er i Amsterdam, så anbefaler jeg så absolutt å sette av typ 2-3 timer og ta en tur innom palasset. Det var en kjempe fin opplevelse og så absolutt innholdsrikt, og hehe en veldig fin variasjon fra alle shopping gatene som omringet palasset. 

_MG_3669

Har du vært i det palasset før? 

 

Science Center NEMO

En av de første tingene jeg så når jeg ankom Amsterdam var en stor grønn båt som så ut som om den skulle synke. Det vekte da en god del nysgjerrighet og oppmerksomhet i meg, så i det jeg la fra meg tingene mine og ble spurt hva jeg ville gjøre først, kom det kjapt fra meg ''den synkende båten''. 

_MG_3528

Det er da et vitenskapelig museum for barn og som du sikkert har skjønt, heter det Science Center NEMO. Dessverre så tenkte jeg ikke å ta bilde av den sånn helhetsmessig eller gå inn, jeg var for ivrig til å klatre opp til topps av båten og egentlig bare undersøke den. Så smart som jeg er, glemte jeg jo helt at jeg har høydeskrekk så tok litt tid å komme seg opp og egentlig ned. Bra Tuva! Smaaaart!

_MG_3529

I bussen på vei bort trodde jeg at båten hadde to trapper på hver side som gikk opp, og der det var hull i midten for bilene til å kjøre (er tunell under båten), men neida, viste seg til at det kun var en trapp. Og jo nærmere toppen vi kom, jo mer tulla vi og sa at porten lignet på gateway to heaven. Utsikten var helt utrolig fra bunnen til toppen, og skal sies at være hjalp veldig mye. Var perfekt overskyet der alle fargene virket myke og naturlige, og med noen solstråler som trengte seg gjennom sprekker av skyene. 

_MG_3540

Dessverre så vet jeg ikke hvordan det var inni selve båten for hadde vært veldig spennende å skulle vite hva som faktisk er i det museumet, men på toppen så var det i hvert fall en cafe som var veldig søt og koselig.  

_MG_3547

Så absolutt anbefalt å ta en titt innom neste gang du er i Amsterdam. Utsikten fra kafeen var kjempe fin, og slik som hele Amsterdam så var det en avslappet atmosfære med god lukt av kaffe og mat. 

_MG_3553

 

Kunne du tenkt deg å ta en tur til det museumet her?

 

Welcome to the Dam

_MG_3464

Tydeligvis så tok jeg med meg det sure britiske været med meg bort til Amsterdam, for mens jeg var her borte så var det FAKTISK sol nede i sure Colchester. 

_MG_3466

Dro på en liten helgetur til Amsterdam for å besøke en venn som jeg ikke har sett på et halvt år(!!!). Var så koselig å se han igjen, og var ubeskrivelig deilig å komme seg bort litt og hehe fått litt pause. 

_MG_3470

Første dagen (bildene i dette innlegget her) ble da brukt til å utforske egentlig. Vi gikk rundt sentrum Amsterdam og besøkte en båt som er blitt gjort om til et vitenskapsmuseum (bilder kommer i et eget innlegg)

_MG_3486

For de som lurer så tok jeg fly til Eindhoven istedenfor Amsterdam og deretter buss til Amsterdam, fordi det var 1000 kr (!!!) billigere til og med med bussbillettene, så hvis noen har lyst til å dra på en liten getawaytrip to the Amster så anbefales det virkelig å bestille til Eindhoven istedenfor. 

_MG_3497

Ellers så har jeg helt glemt hvor nyyydelig Amsterdam er. Det er så uutrolig fint der, og menneskene er så absolutt like herlige. Og var overraskende greie med meg i bakgården deres hengende med hodet oppi en potte for å ta bilder... hehe .... Everything to get the right picture, right? 

_MG_3502

_MG_3506

_MG_3511

_MG_3518

 

Har du vært i Amsterdam?

 

🍍 🇳🇴 🍍 🇬🇧 🍍

Tuva


hits