Vietnam: Let's go to the beach

IMG_9447

I løpet av de 13 dagene jeg og mamma har vært i Vietnam har vi vært i flere strender enn jeg kan huske jeg noen gang har vært før i Vietnam, dratt til mange forskjellige templer og sett mange fine ting og møtt mange fine mennesker. 

IMG_9449

IMG_9509

Vi bestemte oss for å dra en liten tur innom et tempel på vei til stranda og ble møtt med en kort liten bønn etterfulgt av Vietnamesiske bananer som er små og veldig søte. Norske grønngule bananer, som jeg savner deg. 

Han her var en av munkene som jobbet der og var super snill. Ikke nok med det, han hadde også et av de søteste og herligste smilene jeg noen gang har sett. 

IMG_9516

IMG_9520

Ååå, hengekøyer. Kan virkelig ikke telle hvor mange ganger jeg har sovnet på en hengekøye i løpet av turen min. Det er så deilig å ligge der mens solen skinner, øynene er igjen og alt du hører er bølgene fra stranden. 

IMG_9530

Vi dro til et av de fineste strendene jeg noen gang har vært på. Vannet var krystallklart og sanden var myk og velkommende, og VELDIG varm. Har fått en veldig markert skille og har helt klart å bestemme meg hva jeg syns om det. Hadde en bikini hvor man måtte knyte stroppene bak nakken så nå har jeg en veldig markert skille der, hmmm ... 

IMG_9538

IMG_9567

Har du vært og badet hittil?

Vietnam: Halong Bay Del 2

Her kommer del 2 av Halong bay. Det ble endel bilder så jeg håper dere liker dem!! IMG_9313

Her lå vi og solte oss og mens vi gjorde det fikk vi forfriskninger servert til oss, og med forfriskninger mener jeg mango og vannmelon. 

IMG_9267

IMG_9222

Her er noen bilder fra inne i grotten. 

IMG_9226

IMG_9230

IMG_9234

IMG_9252

IMG_9253

IMG_9255

Smil til kamera mamma!

IMG_9264

IMG_9286

IMG_9323

IMG_9324

IMG_9327

IMG_9361

Da solen var på vei ned. Åå, det var utrolig nydelig å se på. Jeg og jentene som var på båten valgte å gå opp og ligge i solsengene etter middag den siste kvelden for å se på stjernene. Det var kjempe koselig og man kunne se mange stjerner. Det var verken for kaldt eller for varmt. Luften var varm, men så var det itt vind som blåste og gjorde det helt perfekt. 

IMG_9372

IMG_9376

Vietnam: Halong Bay Del 1

IMG_9161

Da har jeg og mamma nå sjekket inn på et hotell i Da Nang og endelig så har jeg internett igjen. Som jeg sa i forrige innlegg så dro jeg og mamma til Halong Bay og gudameg var det vakkert. Det var fine bilder fra stedet på google, og det fikk meg til å tenke at det kanskje ikke var like fint i virkeligheten siden de vanligvis pleier å redigere bildene for å gjøre det penere og mer attraktivt for turister, men så feil kan man ta. Det var så mye penere i virkeligheten og hvis jeg må beskrive hele turen med ett ord så haddet det vært; Wow. 

IMG_9167

Vi sov på en søt båt hvor all mat var inkludert og det eneste man skulle betale for var drikke. Det var tre etasjer, 1 etasje var lugarer og inngang, andre etasje var lugarer og spiserom, og tredje etasje var solsenger. Båten var kjempefin og veldig rent også!

IMG_9168

Aktivitetene på turen som var inkludert med i prisen var kayaking, gå inn i grottene for å lære mer om historien til øyene, svømming i det nydelige og herlige vannet, og dra på 'museeum' hvor du får det hvordan ekte perler blir til.  

IMG_9189

Selvskapet vi valgte å reise med heter Majestic Cruise og den anbefaler jeg på det sterkeste for de som har planer om å reise til Halong Bay eller i det hele tatt til Vietnam. Maten var super god, og servisen skal man ikke klage på heller. 

IMG_9170

Svett og nydelig ... Er ikke så brun altså, heh! Det var bare veldig dårlig lysforhold akkurat ved doen. 

IMG_9187

Jeg er lit redd for at jeg ikke har klart å gi rettferdighet til hvordan det virkelig så ut i virkeligheten gjennom bildene mine, men jeg har gjort mitt beste! Vannet er heller ikke blått, men grønt. Litt usikker på hvorfor vannet er så blått på noen av bildene, men hvis dere blar nedover så er det noen bilder hvor vannet er grønt og det var sllik det så ut. 

IMG_9191

IMG_9199

IMG_9205

IMG_9210

IMG_9211

IMG_9215

Her er utsikten fra toppen av en av grottene vi gikk inn i. 

Hva syns du?

Har du lyst til å se bildene fra del 2?

Vietnam

IMG_8856

I det siste så har det vært mye surr med internetten hos kusinen min så jeg ikke hatt muligheten til å oppdatere dere. Jeg tenkte derfor å fortelle om det som har hendt hittil med noen bilder som jeg har tatt så langt. 

IMG_8870

1. Jeg og mamma har akkurat kommet til Hanoi og drar videre til Halong Bay (søk det opp på google) i morgen.  2. Jeg har godtatt det faktumet at alle mygger foretrekker mitt blod fremfor alle de andre som jeg sover i samme rom med. Jeg har minst 15 myggstikk spredd over hele kroppen og mamma har null. 

IMG_8877

3. Vietnamesere liker å stirre på deg når du sitter i shorts på en moped. 4. Jeg har alltid visst at jeg har vært dårlig med navn, men nå er det bare latterlig. Jeg surrer og blander navnene til kusinene og fettene mine at det er pinlig. 

IMG_8887

5. Jeg har klart å være så uheldig å brenne meg på motoren til mopeden at jeg nå kommer til å få et fint brennmerke på leggen. Nå har i jeg alle fall en bevis på at jeg er en 'ekte' vietnameser og det får meg til å virke litt tøffere. Synes nå i hvert fall jeg. 

IMG_8899

6. Vietnam er et såpass fattig land at det ikke er mange hjem som har fått laptoper eller i det hele tatt har stasjonære pc-er hjemme hos seg at internett kafer/rom/sted (?) fortsatt er i bruk og er ganske så populært. 

IMG_8907

7. 4 norske kroner tilsvarer 20.000 dong(vietnamesiske kroner). En røykpakke her borte koster 10.000 dong som tilsvarer 2 kroner. Jeg har nå litt lyst til å kjøpe haugevis på haugevis med røykpakker og ta dem med bort til norge og selge dem til norsk pris og bli rik. 

IMG_8938

8. Tok meg en tur i parken her om dagen og må si at jeg aldri har følt meg mer forever alone. Det er så og si bare kjærestepar som drar til parken, utenom de eldre som trener taichi eller andre som trener på apparatene. Det er også en liten park hvor førsteklassingene har undervisning ute og det er alltid en liten gutt som gjemmer seg for lærene så han kan sitte ved maten og spise. 

IMG_8941

9. Det er mange fine bygninger her og jeg absolutt elsker templene. 10. Jeg føler alltid at jeg kommer til å dø når jeg skal krysse veien fordi det så og si ikke er noe trafikkregler og veiene er alltid fulle av mopeder som tuter og piper og prøver å komme seg frem så fort som mulig. 

IMG_8962

10. Jeg savner vannet i Norge. 

IMG_8971

11. Jeg har fått mange komplimenter av familien og av fremmede folk. Tydeilgvis så har jeg vokst veldig mye i løpet av 4 år (men tro meg, jeg er fortsatt ganske lav), jeg har tydeligvis hvite tenner og jeg har fin hud.  

IMG_9001

12. Alle kusinene mine og fetterne mine har vokst og blitt eldre noe som av en eller annen grunn er veldig rart for meg. Inne i hodet mitt er de fortsatt like små og like gamle som de var for 4 år siden, men i virkeligheten er de store nok til å kjøre mopeder og tydeligvis store nok til å ha en facebook profil og legge meg til som venn. 

IMG_9003

IMG_9042

13. Det er første gangen jeg og mamma er i Hanoi, og siden det er et veldig ukjent og nytt sted for meg så er jeg av en eller annen grunn redd for at en fremmed person ut av det blå skal begynne å kjefte på meg... Hmmm ... Rart ... 

IMG_9065

14. Familien vår er spredd utover Saigon(storby) og Ben Tre(utenfor byen) så vi har reist frem og tilbake mellom de to byene i buss med mange høylytte voksne og småunger som griner. 15. Vi kom i regnperioden så det regner veldig mye her borte, litt for mye kanskje. Nevnte jeg også at det lyner hver eneste gang det regner og at jeg absolutt ikke klarer lyn. Lyn og torden skremmer meg. 

IMG_9098

16. Kusinen som jeg har mange rare minner med fra da vi var små. Vi og en til hadde blant annen en 'brilliant' idé om at vi ville dusje sammen da vi var mindre og at vi alle skulle klatre opp i en stor kasse som vi hadde vann oppi. Det var veldig klaustrofobisk og ikke like så morsomt som vi hadde tenkt. 

IMG_9101

17. Vi tok en ferge her om dagen og av en eller annen grunn så var jeg veldig redd for at det skulle være slanger i vannet, så mens kusinene mine hadde bena i vannet holdt jeg meg langt frekk fra vennet som mulig. 

IMG_9114

18. Vietnam har den værste dubbingen jeg noen gang har vært borti. Disney Channel har foreksempel bare en dame som gjør voice over og det høres helt forferdelig ut. 19. Det har variert mellom 30 og 40 grader her borte, og tydeligvis så har jeg og mamma vært heldige, for for noen uker siden varierte det fra 40-50 nærmere 60 grader. 

IMG_9145

20. Og til slutt så er Vietnam 5 timer foran Norge så klokken er nå 22:36 og jeg burde legge meg for jeg må opp tidlig i morgen for å spise frokost før vi tar bussen til Halong Bay. 

Jeg håper dere fortsatt har en fin dag videre hvor enn dere nå befinner dere! 

Klar til avgang

IMG_8848

Nå er jeg på vei ut a og er klar til å være 4 uker i et varmt sted med forhåpentligvis fint vær. Ville bare si takk til alle dere som har anbefalt filmer til flyturen min. Jeg har lasted ned mange av dem og gleder meg til å se dem! Begynner å få dårlig tid så vi snakkes når jeg er der borte! 

Sleepy or not?

IMG_8450

Der gikk den planen rett i dass. Som noen av dere vet så hadde jeg lagd en plan for meg selv om at jeg skulle pakke i god tid i forveien, men gjett hva. For bare noen få minutter siden løp jeg rundt om kring inne på rommet mitt for å gjøre meg ferdig med pakkingen. Og nei, jeg begynte ikke for noen dager siden og skulle gjøre meg ferdig i dag. Jeg begynte for litt over en time siden og nå krysser jeg bare fingrene at jeg ikke har glemt noe. Nå skal jeg prøve å få litt søvn til i morgen, men hvis jeg kjenner meg selv rett så kommer jeg nok til å være våken hele kvelden. 

🍍 🇳🇴 🍍 🇬🇧 🍍

Tuva

kATEGORIER


Velkommen til arkivet mitt, din stalker. Hvis du er en nysgjerrig person slik som jeg er, så håper jeg du liker og har tid til alle de andre minnene jeg har her på bloggen. Nå som du er så godt i gang med stalkingen kan du vel også ta en titt innom alle mine sosiale medier!

kATEGORIER


aRKIV
hits